'zamanda yolculuk'
Kırsal bölgelerdeki köy yollarında pedal çevirirken önce zamanda geriye doğru yolculuk yapmışsınız izlenimi veren köylerden geçecek daha sonra Çamlı'ya ulaştığınızda yeniden 21.yüzyıla döndüğünüzü hissedeceksiniz.
Marmaris-Muğla yolunun ilk kilometrelerindeki rampanın ardından yumuşak eğimlerle devam eden yol sizi Çetibeli Köyü'ne ulaştıracak. Marmaris'e sadece 16 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen Akdeniz'den farklı olarak yerleşim şekli Karadeniz’deki kırsal köyleri andırır. Çam ve sığla ağaçları ile kaplı köy, bahar ve yaz mevsimlerinde amber kokar.
Marmaris'in en eski değirmeninin bahçesinde kurulu restoranda dinlenebilir ve yörenin ünlü pırasa ve patlıcan yemeklerinin tadına bakabilirsiniz. Çetibeli'nden ayrıldıktan bir kaç kilometre sonra orman yolundan Çamlı Köyü'ne doğru ilerleyen parkurda pedal çevirirken bakir tepelerde sessizliğin tadını çıkarın. İsmini etrafını saran çam ağaçlarından alan Çamlı köyünün ortasından bir dere geçiyor. Bu rotayı bahar aylarında yapıyorsanız Çamlı'da üretilen mis gibi çileklerin tadına mutlaka bakın.
Çamlı Köyü'nden sonra hafif rampaları olan toprak yolda Gökova koylarının eşsiz manzarasında rotayı takip edin. Antik dönemde Rodos’a bağlı bir yerleşim Euthenna'dan bugüne ulaşan kalıntılar Karacasöğüt köyünün yaklaşık 2 kilometre güneydoğusunda Altınsivrisi (580 mt) tepesinde bulunuyor. Tepenin yakınlarında kent nekropolisi, biraz yukarılarda çeşitli sur kalıntıları, kaya mezarları ve sarnıçlar bulunmakta.
İnişe geçtiğinizde Beldibi'ne gelmeden önce Marmaris'in fotoğraflarını çekeceğiniz bir kaç nokta göreceksiniz. Asartepe’deki Physkos Antik Kenti'nde bulunan kalıntılar Marmaris'teki ilk yerleşimin M.Ö. 3400'e kadar uzandığını gösterir. Antik kentin manzarası gerçekten büyüleyici.
Kaçırmayın: Çetibeli, Çamlı, Euthenna Antik Kenti, Phykos Antik Kenti
Yol durumu: Genellikle asfalt, bazı yerlerde toprak yollar.
Sanal Turlar
Yorumlar